Werk aan weg en water

 • Lemmer: Riensluisbrug draait maandag 28 september van 09.00 uur tot 14.00 uur

  (23-09-2020)

  Maandag 28 september wordt de Riensluisbrug nog een keer bediend voor de scheepvaart van 09.00 uur tot 14.00 uur. Schepen kunnen dan nog uit de Rien om een andere ligplaats te kiezen. Ze kunnen er ook voor kiezen in de Rien blijven liggen om daar hun ligplaats te hebben tot na de winter.

  De weg is vanaf 7.00 uur tot en met 17.00 uur gestremd voor het het doorgaande verkeer voor het positioneren- en afbouwen van de kraan.

 • Idskenhuizen: herinrichting en onderhoud Tsjerkewei

  (21-09-2020)
  Kaartje van locatie werkzaamheden Tsjerkewei in Idskenhuizen

  Van maandag 21 september tot zaterdag 3 oktober vinden er werkzaamheden plaats aan de Tsjerkewei in Idskenhuizen. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

 • Lemmer: herinrichting en onderhoud Riensluisbrug

  (21-09-2020)
  Kaartje van locatie werkzaamheden Riensluisbrug in Lemmer

  Maandag 28 september vinden er werkzaamheden plaats aan de Riensluisbrug in Lemmer. De brug is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Joure: herinrichting en onderhoud brug Bakboard

  (21-09-2020)
  Kaartje van locatie werkzaamheden brug Bakboard in Joure

  Donderdag 24 september en vrijdag 25 september vinden er werkzaamheden plaats aan brug Kyl / Bakboard in Joure. De weg is in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

 • Bantega: rioleringswerkzaamheden Middenweg

  (16-09-2020)
  Afbeelding van kaartje met omleidingen rioleringswerkzaamheden Middenweg in Bantega

  In Bantega worden rioleringswerkzaamheden uitgevoerd. Hierdoor is er een omleiding voor doorgaand verkeer ingesteld, en is het soms zo dat u uw woning niet goed kunt bereiken. De aannemer informeert direct aanwonenden van de werkzaamheden over de voortgang van de werkzaamheden en eventuele overlast. Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden en geven we antwoord op een aantal vragen.

 • Laswerkzaamheden glasvezel Sint Nicolaasga

  (04-09-2020)
  Afbeelding van werkzamheden aan glasvezel

  In onze gemeente wordt hard gewerkt aan een glasvezelnetwerk. De komende 4 weken (vanaf zaterdag 5 september) worden er extra laswerkzaamheden uitgevoerd op zaterdag. Dit bij de Pop-locatie – ook wel wijkcentrale genoemd - in Sint Nicolaasga (nabij het voetbalveld) en in het buitengebied bij het industrieterrein ter hoogte van de Tsjûkemarwei. Op zaterdag staat er dus van 07.00 – 16.00 uur een bus van de lasploeg bij de locaties. Vanuit deze bus vinden de werkzaamheden plaats. U zult hier weinig hinder van ondervinden.

  Heeft u vragen? Neem contact op met de klantenservice van de BAM via 085 – 047 90 62 (op werkdagen van 08.30 – 17.00 uur)

 • Joure: herinrichting Museumstraat

  (24-08-2020)
  Kaartje van locatie werkzaamheden Museumstraat in Joure

  Aannenemersbedrijf Faber BV uit Sondel is maandag 24 augustus begonnen met de herinrichting van de Museumstraat in Joure en de tuinen van Museum Joure. Museum Joure en de VVV blijven via de Museumstraat toegankelijk. Voor het doorgaand verkeer is de Museumstraat tijdelijk gestremd. Verwacht wordt dat de werkzaamheden eind oktober klaar zijn.

 • Joure: vervangen voetgangersbruggen Stjoerboard

  (18-08-2020)
  Kaartje van locatie werkzaamheden vervangen voetgangersbruggen Stjoerboard in Joure

  Van maandag 28 september tot zaterdag 3 oktober worden de houten voetgangersbruggen aan het Stjoerboard in Joure vervangen door kunststof bruggen. De bruggen zijn tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor voetgangers en fietsers. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Atsma BV uit Uitwellingerga.

 • Lemmer: renovatie Friese Sluis

  (18-08-2020)
  Afbeelding van de brug over de Friese Sluis in Lemmer

  (Bron: provincie Flevoland)

  Provincie Flevoland is momenteel bezig om alle provinciale sluizen en beweegbare bruggen op te knappen. Ongeveer 75 jaar na het droogvallen van de Noordoostpolder is het duidelijk dat modernisering van de bruggen en sluizen op veel plekken echt nodig is. Daarom is de provincie Flevoland gestart met het project ‘Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen’. In dit project komen de nieuwste inzichten over techniek samen met de eisen die we in deze tijd stellen aan bruggen en sluizen. 13 bruggen en 11 sluizen worden in 1 programma gemoderniseerd, zodat ze weer jarenlang meekunnen. Bruggen en sluizen zijn de onmisbare schakels voor een veilig en bereikbaar Flevoland. Zowel over het water als via de weg.

 • Balk: afsluitingen Jacob Bremerstrjitte

  (06-07-2020)
  Kaartje van locatie werkzaamheden Jacob Bremerstrjitte in Balk

  Wonen Zuidwest Friesland renoveert in de Jacob Bremerstrjitte in Balk de daken. De werkzaamheden duren tot en met donderdag 17 december 2020.

 • Joure, Langweer en Lemmer: afsluiting wegen i.v.m. uitbreiding horecaterrassen

  (18-06-2020)
  Terras in de Midstraat in Joure

  Op 1 juni mocht de horeca weer open. Op veel locaties is toestemming gegeven voor meer terrasruimte, zodat er voldoende ruimte is voor zitjes op 1,5 meter afstand. Daardoor zijn tot en met 30 september in Joure, Lemmer en Langweer enkele wegen afgesloten.

 • Werkzaamheden Holsteinpad in Oosterzee

  (23-01-2020)
  Foto van het Holsteinpad in Oosterzee

  Binnenkort starten we met een aantal werkzaamheden aan het Holsteinpad in Oosterzee. Zo worden de bosschages langs de weg verwijderd, de bermen opgehoogd en wordt de weg opnieuw geasfalteerd. Hieronder leest u meer over de planning van de werkzaamheden.