Werk aan weg en water

Bekijk alle wegafsluitingen in Fryslân van gemeenten, provincie en andere instanties op www.friesland.wegwerkmeldingen.nl.

 • Lemmer: herstraatwerkzaamheden Markerstraat

  (18-10-2018)

  Van 19 oktober tot 17 november vinden er reconstructie- en herstraatwerkzaamheden plaats aan de Markerstraat in Lemmer. De weg is tijdens deze werkzaamheden, van Straatweg tot Pampusstraat, afgesloten voor het verkeer. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Wijckel: aanleg betonnen fietspad

  (18-10-2018)

  In verband met de slechte toestand van het asfalt worden de fietspaden aan de Vinkebuorren, Heerenhoogweg, Jeen Hornstraweg en Wijckelerweg in Wijckel voorzien van beton. De werkzaamheden vinden plaats van 22 oktober tot 8 december 2018. De fietsers kunnen gebruik maken van de rijbaan.

 • Lemmer: stremming N359

  (10-10-2018)

  De komende weken zijn er meerdere stremmingen gepland op de rondweg in Lemmer. Tijdens deze stremmingen is de provinciale weg op dat deel van de rondweg volledig afgesloten voor alle verkeer. Fietsers en aanwonenden worden lokaal omgeleid. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via Balk, Woudsend.

 • Sloten: reconstructie en herstraten Jachthaven

  (04-10-2018)

  Van 8 oktober tot 10 november vinden er reconstructie- en herstraatwerkzaamheden plaats aan de Jachthaven/Fjildmanspaad in Sloten. De weg is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer.

 • Mirns: reconstructie Wieldyk

  (03-10-2018)

  Van 15 tot 19 oktober vinden er reconstructiewerkzaamheden plaats aan de Wieldyk in Mirns (ter hoogte van huisnummer 11). Veeroosters worden vervangen en het asfalt wordt aangepast. De weg is tijdens deze werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Harich: herstraten Stinsenwei

  (02-10-2018)

  Van maandag 22 oktober tot zaterdag 2 november is de Stinsenwei in Harich afgesloten voor het verkeer. Dit in verband met het herstraten van de rijbaan. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Joure: herstraten Zuiderveldplantsoen

  (28-09-2018)

  Het Zuiderveldplantsoen in Joure wordt opnieuw herstraat. De straatstenen zijn na de rioleringswerkzaamheden tijdelijk aangebracht in verband met zettingen van de ondergrond. De bestrating heeft nu tijd genoeg gehad voor de zettingen en kunnen de rijbanen definitief worden herstraat. Aannemer Joost Visser Infra B.V. gaat dit werk voor ons uitvoeren.

 • Lemmer: rioleringswerkzaamheden Fluit

  (20-09-2018)

  De riolering in de Fluit in Lemmer is aan vervanging toe. Het gaat om het deel vanaf de Schouw tot en met de kruising met de Fregat. Aannemingsbedrijf A. Faber B.V. uit Sondel gaat dit werk voor ons uitvoeren.

 • Oudemirdum: herinrichting De Brink

  (18-09-2018)

  Vanaf maandag 24 september start aannemer Joost Visser Infra B.V. met de herinrichting van De Brink in Oudemirdum. Het gaat om het gedeelte vanaf kruising De Kwikkebei tot aan kruising Kerkstraat. De werkzaamheden zijn naar verwachting eind november klaar.

 • Lemmer: reconstructie-, riool- en herstraatwerkzaamheden Wiepke Hofstraat

  (10-09-2018)

  Van 13 september tot 3 november vinden er reconstructie-, riool- en herstraatwerkzaamheden plaats aan de Wiepke Hofstraat in Lemmer. De weg is tijdens deze werkzaamheden, van Luitjen Mulderstraat tot Nieuwburen, afgesloten voor al het verkeer. Alleen voetgangers kunnen het werk passeren. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Balk: herinrichting centrum Balk

  (30-07-2018)

  Vanaf maandag 10 september start Aannemersbedrijf A. Faber B.V. met de herinrichting van het centrum in Balk. Het gaat om het gedeelte in de Dubbelstraat tussen de Meerweg en de Wikelerdyk.

 • Waterplantenonderhoud vijvers en watergangen

  (05-07-2018)
  Foto van waterplantenonderhoud

  Binnen onze gemeente hebben we steeds meer te maken met waterplanten die harder groeien dan we graag willen. Hierover komen regelmatig vragen of klachten binnen. Wat doen wij aan het onderhoud van de wateren binnen onze gemeente?

 • Lemmer: herstraten Melkweg

  (29-06-2018)

  De bestrating van de Melkweg in Lemmer is aan vervanging toe. In opdracht van gemeente De Fryske Marren is Nota Infra B.V. op maandag 2 juli gestart met de eerste fase van deze werkzaamheden.