Werk aan weg en water

Bekijk alle wegafsluitingen in Fryslân van gemeenten, provincie en andere instanties op www.friesland.wegwerkmeldingen.nl.

 • Oudehaske: asfalteringswerkzaamheden Lange Ekers

  (08-08-2018)

  Maandag 27 augustus starten we met asfalteringswerkzaamheden aan de Lange Ekers in Oudehaske. Het betreft werkzaamheden vanaf Flueskamp tot aan de Dolten. De werkzaaamheden duren tot en met 31 augustus.

 • Oudehaske: asfaltonderhoud Nije Fjildwei

  (06-08-2018)

  Maandag 27 augustus start Reef Infra met het asfaltonderhoud aan de Nije Fjildwei in Oudehaske. Het betreft werkzaamheden vanaf het viaduct A7 tot aan de gemeentegrens van Heerenveen. De weg is afgesloten voor het verkeer. Omleidingen worden met borden aangegeven.

 • Balk: herinrichting centrum Balk

  (30-07-2018)

  Vanaf maandag 10 september start Aannemersbedrijf A. Faber B.V. met de herinrichting van het centrum in Balk. Het gaat om het gedeelte in de Dubbelstraat tussen de Meerweg en de Wikelerdyk.

 • Rottum: asfalteringswerkzaamheden op de Rottumerweg

  (07-07-2018)

  In de periode 9 juli t/m 3 augustus en 3 september t/m 28 september wordt de asfaltlaag van de Rottumerweg door onze buurgemeente (Heerenveen) vervangen door een nieuwe laag asfalt. Het werk wordt in fases uitgevoerd, zie plattegrond. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

 • Waterplantenonderhoud vijvers en watergangen

  (05-07-2018)
  Foto van waterplantenonderhoud

  Binnen onze gemeente hebben we steeds meer te maken met waterplanten die harder groeien dan we graag willen. Hierover komen regelmatig vragen of klachten binnen. Wat doen wij aan het onderhoud van de wateren binnen onze gemeente?

 • Lemmer: herstraten Melkweg

  (29-06-2018)

  De bestrating van de Melkweg in Lemmer is aan vervanging toe. In opdracht van gemeente De Fryske Marren is Nota Infra B.V. op maandag 2 juli gestart met de eerste fase van deze werkzaamheden.

 • Oudehaske: werkzaamheden kruising De Dolten - Frankrijkdreef

  (11-06-2018)
  Foto van de kruising De Dolten-Frankrijkdreef Oudehaske

  Maandag 27 augustus 2018 start Jansma Drachten B.V. in opdracht van gemeente De Fryske Marren met de aanpassing van de kruising De Dolten-Frankrijkdreef. Het kruispunt wordt verkeersveiliger gemaakt zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. De gemeente is samen met plaatselijk belang van Vegelinsoord tot een herontwerp gekomen.