Werk aan weg en water

Bekijk alle wegafsluitingen in Fryslân van gemeenten, provincie en andere instanties op www.friesland.wegwerkmeldingen.nl.

 • Rottum: asfalteringswerkzaamheden op de Rottumerweg

  (07-07-2018)

  In de periode 9 juli t/m 3 augustus en 3 september t/m 28 september wordt de asfaltlaag van de Rottumerweg door onze buurgemeente (Heerenveen) vervangen door een nieuwe laag asfalt. Het werk wordt in fases uitgevoerd, zie plattegrond. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid.

 • Waterplantenonderhoud vijvers en watergangen

  (05-07-2018)
  Foto van waterplantenonderhoud

  Binnen onze gemeente hebben we steeds meer te maken met waterplanten die harder groeien dan we graag willen. Hierover komen regelmatig vragen of klachten binnen. Wat doen wij aan het onderhoud van de wateren binnen onze gemeente?

 • Lemmer: herstraten Riensingel

  (02-07-2018)

  Van maandag 9 juli tot zaterdag 11 augustus is de Riensingel in Lemmer, tussen kruising Zeedijk en kruising Albert Koopmanstraat, afgesloten voor het verkeer. Dit in verband met het herstraten van de rijbaan en het trottoir. Een omleiding wordt met borden aangegeven. Voetgangers kunnen het werk wel passeren.

 • Lemmer: herstraten Melkweg

  (29-06-2018)

  De bestrating van de Melkweg in Lemmer is aan vervanging toe. In opdracht van gemeente De Fryske Marren start Nota Infra B.V. op maandag 2 juli met de eerste fase van deze werkzaamheden.

 • Oosterzee: asfalteringswerkzaamheden Veendijk

  (28-06-2018)

  Vanaf dinsdag 17 juli tot zaterdag 4 augustus is de Veendijk, tussen Otterweg en Holsteinpad, in Oosterzee afgesloten voor het verkeer. Dit in verband met asfalteringswerkzaamheden en bermverbreding. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Sondel: asfalteringswerkzaamheden Sondelerdyk

  (28-06-2018)

  Vanaf dinsdag 17 juli tot zaterdag 4 augustus is de Sondelerdyk, vanaf kruising De Leijen tot aan de aansluiting met de dijk, in Sondel afgesloten voor het verkeer. Dit in verband met asfalteringswerkzaamheden en bermverbreding. Een omleiding wordt met borden aangegeven. Fietsers kunnen de werkzaamheden passeren.

 • Hemelum: verkeersafsluiting kruising Hegewei-Wâlikkers

  (28-06-2018)

  Vanaf maandag 9 juli tot en met donderdag 2 augustus 2018 vinden er in onze buurgemeente nabij Hemelum wegwerkzaamheden plaats. Het kruispunt Hegewei-Wâlikkers is dan afgesloten voor het doorgaande verkeer. De genoemde afsluiting geldt niet voor fietsers en voetgangers.

 • Werkzaamheden fietspad Nijemirdum-Oudemirdum

  (15-06-2018)
  Afbeelding van werkzaamheden aan fietspad Nijemirdum-Oudemirdum

  Vanaf maandag 18 juni beginnen de grond- en graafwerkzaamheden aan het tegelfietspad tussen Nijemirdum naar Oudemirdum (circa 3 kilometer) waarbij de tegels worden verwijderd. Dit duurt ongeveer een week. Eind november zijn de tegels van het fietspad van Sondel tot aan Nijemirdum eruit gehaald (circa 2 kilometer). Door het slechte weer hebben de werkzaamheden geruime tijd stil gelegen. Inmiddels is het tegelfietspad tussen Sondel en Nijemirdum vervangen voor een betonnen fietspad en kunnen we starten met het laatste gedeelte tussen Nijemirdum en Oudemirdum

 • Balk: reconstructie en herstraten Westein

  (12-06-2018)

  Van 18 juni tot 4 augustus 2018 wordt er gewerkt aan de reconstructie van het Westein in Balk. Ook wordt de rijbaan herstraat. Door deze werkzaamheden is de straat, van Westein 39 tot aan de Erasmusstraat, afgesloten voor het doorgaande verkeer.

 • Oudehaske: werkzaamheden kruising De Dolten - Frankrijkdreef (september)

  (11-06-2018)
  Foto van de kruising De Dolten-Frankrijkdreef Oudehaske

  De kruising De Dolten – Frankrijkdreef in Oudehaske wordt in september aangepakt. Het kruispunt wordt verkeersveiliger gemaakt zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. De gemeente is samen met plaatselijk belang van Vegelinsoord tot een herontwerp gekomen.