Werk aan de weg

Bekijk alle wegafsluitingen in Fryslân van gemeenten, provincie en andere instanties op www.friesland.wegwerkmeldingen.nl.

 • Werkzaamheden fietspad Nijemirdum-Oudemirdum

  (15-06-2018)
  Afbeelding van werkzaamheden aan fietspad Nijemirdum-Oudemirdum

  Vanaf maandag 18 juni beginnen de grond- en graafwerkzaamheden aan het tegelfietspad tussen Nijemirdum naar Oudemirdum (circa 3 kilometer) waarbij de tegels worden verwijderd. Dit duurt ongeveer een week. Eind november zijn de tegels van het fietspad van Sondel tot aan Nijemirdum eruit gehaald (circa 2 kilometer). Door het slechte weer hebben de werkzaamheden geruime tijd stil gelegen. Inmiddels is het tegelfietspad tussen Sondel en Nijemirdum vervangen voor een betonnen fietspad en kunnen we starten met het laatste gedeelte tussen Nijemirdum en Oudemirdum

 • Balk: reconstructie en herstraten Westein

  (12-06-2018)

  Van 18 juni tot 4 augustus 2018 wordt er gewerkt aan de reconstructie van het Westein in Balk. Ook wordt de rijbaan herstraat. Door deze werkzaamheden is de straat, van Westein 39 tot aan de Erasmusstraat, afgesloten voor het doorgaande verkeer.

 • Oudehaske: werkzaamheden kruising De Dolten - Frankrijkdreef (september)

  (11-06-2018)
  Foto van de kruising De Dolten-Frankrijkdreef Oudehaske

  De kruising De Dolten – Frankrijkdreef in Oudehaske wordt in september aangepakt. Het kruispunt wordt verkeersveiliger gemaakt zodat fietsers veiliger kunnen oversteken. De gemeente is samen met plaatselijk belang van Vegelinsoord tot een herontwerp gekomen.

 • Lemmer - aansluiting Zeedijk met N359

  (04-06-2018)

  De provincie werkt aan de aansluiting van de Zeedijk met de N359. Door deze werkzaamheden is de Zeedijk in Lemmer van maandag 4 juni tot zaterdag 7 juli afgesloten voor al het verkeer. Omleidingen worden met borden aangegeven.

 • Lemmer: werkzaamheden Almere en Schouw

  (29-05-2018)

  Van maandag 4 juni tot zaterdag 30 juni zijn de Almere en Schouw in de Lemstervaart afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Dit in verband met herinrichting en rioolvervanging. Een omleiding wordt met borden aangegeven.

 • Sintjohannesga: herinrichting Kerkhoflaan

  (28-05-2018)

  Van 5 juni tot 20 juli is de Kerkhoflaan tussen Streek en H.J. Textorstaat gestremd voor al het verkeer. Omleidingsroute wordt met borden aangegeven.

 • Hemelum: afsluiting De Soal

  (15-05-2018)

  Vanaf maandag 28 mei tot en met vrijdag 29 juni 2018 vinden er in onze buurgemeente nabij Hemelum wegwerkzaamheden plaats. De Soal, vanaf huisnummer 4 tot aan de komgrens van Hemelum, is dan afgesloten voor het doorgaande verkeer. De genoemde afsluiting geldt niet voor fietsers en voetgangers.

 • Joure: straatwerkzaamheden Kooilaan

  (07-05-2018)

  De Kooilaan in Joure wordt opnieuw herstraat. Van 14 mei tot 21 juli 2018 is de weg afgesloten voor het verkeer. Het werk wordt in fasen uitgevoerd.

 • Joure: werkzaamheden riolering Pastorielaan - Uilke Boonstralaan

  (06-03-2018)

  De riolering in de Pastrorielaan en een deel van de Uilke Boonstralaan is aan vervanging toe. Het gaat om het deel vanaf het Lyts Luchtenveld tot en met de kruising met de Uilke Boonstralaan. Aannemingsbedrijf A. Faber B.V. uit Sondel gaat dit werk voor ons uitvoeren.

 • Echtenerbrug: werkzaamheden riolering De Veenscheiding

  (26-02-2018)

  De riolering in De Veenscheiding is aan vervanging toe. Het gaat om het deel vanaf de Duimstraat tot aan de Splitting. Aannemersbedrijf DVJ Infra en milieu uit Joure gaat dit werk voor ons uitvoeren.