Kortestreek in Lemmer in zomerweekenden langer autovrij (01-10-2018)

Dit item is verlopen op 15-10-2018.
Afbeelding van Kortestreek in Lemmer

De Kortestreek en een deel van de Gedempte Gracht in Lemmer zijn elk weekend vanaf zaterdagmiddag 17.00 uur autovrij. Op verzoek van de Ondernemers Vereniging Lemmer (OVL) zal vanaf 2019 daar ook de zaterdagmiddag (vanaf 12.00 uur) aan toegevoegd worden in de maanden juni tot en met september. De OVL heeft laten zien dat hiervoor breed draagvlak is onder bewoners en ondernemers in Lemmer.

Veiliger voor voetgangers

Na de herinrichting is het op de Kortestreek drukker geworden met toeristen. Vooral in de zomermaanden is het erg druk. Toeristen lopen op straat en steken over naar de terrassen aan de waterkant. Om gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen en de verkeersveiligheid te bevorderen werken wij graag mee aan dit verzoek vanuit het dorp. Een autovrije Kortestreek maakt het bovendien een stuk prettiger verblijven in het centrum.

Tijdens de zomermaanden zijn er al diverse evenementen waarvoor de Kortestreek ook afgesloten is op zaterdagen. Door deze aanpassing komen er per jaar ongeveer 10 extra autovrije zaterdagmiddagen bij.

Breed gedragen

Voorwaarde van de gemeente was dat er in Lemmer breed draagvlak moet zijn voor deze vervroegde afsluiting. De OVL heeft daarom in Lemmer een inventarisatie gehouden onder ondernemers en inwoners. Het merendeel is voorstander van de aangepaste tijden.