Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Formatie De Fryske Marren van start

  (18-04-2018)
  Afbeelding raad

  De formatie van een nieuwe coalitie in De Fryske Marren is begonnen. Onder leiding van formateur Wendy Zuidema-Haans zijn beoogde coalitiepartijen CDA, FNP en VVD vol vertrouwen op een vernieuwende manier met elkaar in gesprek gegaan. Het is de intentie van de partijen om al in de eerste helft van mei een coalitieakkoord klaar te hebben. 

 • Ditta Cazemier nieuwe gemeentesecretaris De Fryske Marren

  (17-04-2018)
  Foto Ditta Cazemier

  Ditta Cazemier (52) wordt de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van gemeente De Fryske Marren. Zij gaat per 1 juni 2018 aan de slag in haar nieuwe functie. Mevrouw Cazemier volgt Leendert Maarleveld op, die eind 2017 afscheid van de gemeente heeft genomen. Ze is nu nog concernmanager en loco-gemeentesecretaris bij de gemeente Steenwijkerland. Recent was zij een half jaar waarnemend gemeentesecretaris/algemeen directeur van die gemeente.

 • Weekmarkt Balk verhuist tijdelijk terug naar Haskeplein

  (17-04-2018)
  Afbeelding weerkmarkt Treemterplein balk

  De kabel- en leidingwerkzaamheden op het Haskeplein in Balk zijn bijna klaar. Van vrijdag 4 mei t/m 7 september verhuist de weekmarkt dan ook tijdelijk weer terug naar het Haskeplein.
  De weekmarkt van 20 april is nog op het Treemterplein, de weekmarkt van vrijdag 27 april vervalt (Koningsdag) en vanaf vrijdag 4 mei is de markt voorlopig weer op het Haskeplein.

 • Herdenken met scholieren blijft waardevol

  (16-04-2018)
  afbeelding herdenking Balk

  ‘Welke keuze zou jij maken?’ vroeg wethouder Frans Veltman zich af in zijn toespraak afgelopen vrijdag met de schooljeugd van Balk. Achteraf is het makkelijker, maar als je ervoor staat.. Ga je in het verzet, durf je onderduikers in je huis te laten slapen, zou je vluchten, kies je voor de grote groep of voor de minderheid? De namen op de plaquette bij het raadhuis zijn de namen van verzetstrijders, van oorlogslachtoffers. Ook zij stonden voor lastige keuzes en hebben dit met hun leven moeten bekopen.

 • Vernieuwde en oude groenstations in de regio Lemmer

  (13-04-2018)
  afbeelding groenstation

  In Bantega, Oosterzee en Echten zijn de groenstations opnieuw ingericht. Dit in overleg met plaatselijk belang, zodat inwoners hier (gratis) hun groene tuinafval kunnen blijven storten. De dorpen coördineren zelf het beheer en de openingstijden. In Lemmer zijn de afgelopen tijd een aantal lokale groenstations gesloten, omdat hier ook ander afval werd gebracht. Zo is het station bij CVVO begin april gesloten. Het groenstation aan de Betelgeuze in Lemmer blijft nog open tot aan het moment dat het nieuwe milieuterrein op bedrijventerrein de Lemsterhoek open gaat.

 • Pontje Tjonger uit de vaart voor onderhoud

  (05-04-2018)
  Foto van een pontje over de Tjonger

  Het handgedreven pontje over de Tjonger is van 3 april tot 4 mei voor onderhoud uit de vaart. Het is een pontje voor wandelaars en fietsers, de oversteek is ongeveer 40 meter. Het pontje wordt aan de wal geschilderd en er worden technische verbeteringen doorgevoerd. De stremming is ook met borden aangegeven aan weerzijde van de vaarweg. Onze gemeente deelt dit pontje met de gemeente Weststellingwerf.

 • Liggelden openbaar vaarwater Lemmer

  (03-04-2018)

  Ook dit jaar kunt u met uw boot weer een ligplaats innemen in het openbaar vaarwater van onze gemeente. U betaalt hiervoor het tarief voor het zomer- winterseizoen of voor het hele jaar.

 • Iepen voor particulieren

  (02-04-2018)
  Logo Iepenwacht

  Voor particulieren in de Friese gemeenten bestaat momenteel een regeling voor de aanplant van resistente iepen. Het gaat hierbij om aanplant van bomen in particuliere tuinen, monumentale erven en landschappelijke inpassing van (agrarische) bedrijven. Aanplant van de bomen is gratis. De bomen worden geleverd en aangeplant door de Stichting Iepenwacht Fryslân. De regeling is van toepassing voor het plantseizoen 2017/2018.

 • Frij-Stiper: het vrijwilligersproject van LF2018. Helpt u ook mee?

  (01-03-2018)
  Log Frij-stiper

  Wilt u vrijwilligerswerk doen voor Culturele Hoofdstad? Geef u op en word ook FRIJ-STIPER. Leeuwarden-Fryslân bestaat uit een programma met veel voorstellingen en evenementen. Dit programma wordt een groot succes. Maar…dat lukt alleen wanneer er voldoende vrijwilligers meedoen. Vrijwilligers in alle soorten en maten. En voor veel verschillende werkzaamheden. Van wegwijzer tot techneut en van bewaker tot timmerman.

Archief