Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Nieuwe brug over de Tjonger | denk mee over een naam

  (12-04-2019)
  Opening burg over de Tjonger

  De nieuwe brug over de Tjonger bij Langelille is officieel open. Donderdagmiddag openden wethouders Jos Boerland (De Fryske Marren) en Jack Jongebloed (Weststellingwerf) de nieuwe brug door er onder door te varen. De brug ligt precies op de grens van Weststellingwerf en De Fryske Marren. Het ontwerp van de nieuwe brug symboliseert het landschap rondom de Tjonger. In het ontwerp zitten speelse verwijzingen naar de historie van het veenlandschap en het verveningsverleden. In hun openingswoord benadrukten de wethouders de succesvolle samenwerking tussen de beide gemeenten, met als resultaat dat de omgeving zo kort mogelijk overlast had tijdens de werkzaamheden

 • Herdenken van oorlog en vieren van vrijheid met scholieren Balk

  (12-04-2019)
  Afbeelding herdenking Balk

  Donderdag 11 april was de jaarlijkse herdenking met de drie basisscholen in Balk. De kinderen uit de oudste groepen van de drie scholen staan elk jaar in april samen stil bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Ook nu lazen ze zelfgeschreven gedichten voor, hielden een minuut stilte en legden bloemen bij het monument aan het raadhuis. Wethouder Luciënne Boelsma stond in haar toespraak stil bij het woord vrijheid en hoe belangrijk het is dat wij zelf - in alle vrijheid - in het leven keuzes mogen maken.

 • Prachtig Koningsbezoek bij Koningsspelen in Lemmer

  (12-04-2019)
  Afbeelding Koningsspelen

  Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend de Koningsspelen officieel geopend op CBS De Arke in Lemmer. Een feestelijke, zonnige opening met veel publiek en pers. Na het Koningsontbijt met de kinderen van De Arke opende Koning Willem-Alexander buiten op het plein deze zevende editie van de Koningsspelen. Het koor van Kinderen voor Kinderen zong en danste het lied ‘Pasapas’ en natuurlijk dansten de kinderen van De Arke volop mee! Daarna was het tijd voor de sportactiviteiten op het schoolplein.

 • De Fryske Marren werkt samen met (sport)verenigingen aan een lokaal sportakkoord

  (10-04-2019)
  Ondertekening sportakkoord

  Waar gaan we ons de komende jaren op richten in De Fryske Marren als het gaat om sport en bewegen? Wat zijn onze ambities en wat willen wij bereiken? Dat staat straks in het lokale sportakkoord De Fryske Marren. Woensdag 10 april ondertekende wethouder Jos Boerland samen met Tennisvereniging Joure, Sportbedrijf De Fryske Marren in oprichting en de Reddingsbrigade Lemmer een intentieverklaring om te komen tot een lokaal sportakkoord.

 • Pont- en brugbediening in De Fryske Marren

  (10-04-2019)
  Afbeelding pont en brugwachters

  Het watersportseizoen breekt aan en dat betekent drukte op de vaarwegen. De bruggen, sluizen en fietspontjes in De Fryske Marren zijn al volop in bedrijf. Het team van brugwachters en pontschippers staat klaar om de oeververbindingen zo goed mogelijk te bedienen. “Jaarlijks trekken meer dan een miljoen toeristen uit binnen- en buitenland naar Friesland. Ze komen hier bijna allemaal voor het water”, begint Douwe Kraak, beheerder oeververbindingen in gemeente De Fryske Marren. “Vanaf het IJsselmeer ben je via Lemmer zo op de Friese meren en via de kanalen en vaartjes vaar je makkelijk van het ene naar het andere meer. In de zomer is het bij de bruggen en sluizen een komen en gaan van zeilklippers, plezierjachten, motorboten en sloepjes.

 • Herinrichting ‘Apenbos’ in Lemmer

  (25-03-2019)
  Afbeelding Apenbos

  Het bos aan de Bosruiter/ Brekkenweg in Lemmer, ook wel ‘het Apenbos’ genoemd, gaan we stap voor stap herinrichten. De eerste werkzaamheden zijn in week 11  gestart. We zijn gedurende een langere periode bezig met de realisatie van onderstaande werkzaamheden. Via onze website houden we u graag op de hoogte over deze herinrichting. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij u hierover informeren.

Archief