Nieuwsberichten

Op deze pagina leest u de actuele nieuwsberichten van de gemeente.

Geen nieuwsbericht missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief, volg ons op Twitter of lees ze in onze app.

 • Openingstijden en dienstverlening rondom de feestdagen

  (09-12-2019)

  Wilt u de komende tijd contact met onze gemeente, houdt u dan alvast rekening met de volgende afwijkingen in de reguliere openingstijden.

 • Overlast door kachelrook

  (09-12-2019)
  Afbeelding van een rokende schoorsteen

  Steeds meer huishoudens steken de haard of kachel aan als het buiten koud is. Helaas is het stoken van hout schadelijk voor het milieu en de volksgezondheid. Bovendien kan het veel overlast veroorzaken in de buurt, zeker in een dichtbebouwd gebied. Door brandhout verantwoord te stoken kun je veel hinder voorkomen. Hoeveel schadelijke stoffen er vrijkomen, hangt namelijk grotendeels af van de manier waarop je stookt. Daarom willen we gebruikers van haarden en kachels graag informeren over verantwoord stookgedrag.

 • Servicepunt in Balk maandag 16 december weer open

  (06-12-2019)

  Na een ingrijpende verbouwing is vanaf maandag 16 december 2019 het vernieuwde servicepunt in Balk weer open.

 • Onderzoek naar toekomst camping Lemmer

  (05-12-2019)
  Foto van de camping in Lemmer vanaf de dijk

  Onze gemeentelijke camping aan de Plattedijk in Lemmer voldoet niet meer aan de wensen van deze tijd. Vorig seizoen is om die reden een aantal kleine aanpassingen gedaan, zodat de camping in ieder geval blijft voldoen aan de brandveiligheidseisen. Denk aan het verwijderen van een aantal hagen, investeren in E-meters en uitbreiding van de vluchtwegen. De camping biedt plaatst aan 240 stacaravans, daarnaast is er een kampeerterrein met zo’n 30 vrije plaatsen. Op de lange termijn gaat het om grotere aanpassingen en minimaal een herinrichting van het campingterrein. De vraag is wat er wenselijk is voor de toekomst.

 • Bereikbaarheid via WhatsApp stopt

  (04-12-2019)

  Vanaf vrijdag 6 december 12 uur kunt u ons niet meer via WhatsApp bereiken. WhatsApp staat overheden niet meer toe om deze app te gebruiken. Wij vinden het jammer te moeten stoppen met deze vorm van dienstverlening. Daarom kijken we naar alternatieve mogelijkheden. We blijven natuurlijk via telefoon, e-mail en op onze locaties voor u klaar staan.

 • Viering 75 jaar vrijheid in 2020

  (29-11-2019)
  Logo 75 jaar vrijheid

  In 2020 is het 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd. 75 jaar vrijheid: belangrijk om bij stil te staan en te vieren. Zowel landelijk als lokaal vinden er in 2020 verschillende activiteiten plaats, dit begint al in januari met het kunstwerk ‘Levenslicht’ dat ruim een week in Lemmer komt te staan. In onze gemeente haken we in op een aantal landelijke activiteiten, maar ook lokaal is er ruimte voor initiatieven van dorpen, wijken, scholen en herdenkingscomités rondom 75 jaar vrijheid. Onze gemeenteraad heeft hier geld voor beschikbaar gesteld.

 • Brand in Doniahal

  (29-11-2019)
  Afbeelding Doniahal

  Er is op vrijdag 29 november brand geweest in de Doniahal in Sint Nicolaasga. Hierna leest u updates over de brand en de gevolgen.

 • Onderhoud bomen begraafplaats Bantega

  (27-11-2019)
   Afbeelding te kappen bomen begraafplaats Bantega

  In januari starten we met het rooien van 41 bomen op de begraafplaats van Bantega. De bomen die nu op de begraafplaats staan zijn in zeer slechte staat, er vallen geregeld dode takken uit. Om veiligheidsredenen gaan we deze bomen vervangen.

 • Fontein in Sloten kleurt oranje

  (22-11-2019)
  Fontein Sloten

  De elfstedenfontein ‘Kievit’ in Sloten kleurt van 25 november tot 11 december oranje. Gemeente De Fryske Marren sluit daarmee in overleg met Plaatselijk Belang Sloten aan bij Orange the World, een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen. Het oranje uitlichten van een gebouw of landmark is een vast onderdeel van Orange the World. Zo laten overheden zien dat zij de strijd tegen geweld steunen.

 • Servicepunt in Balk van 18 november tot 14 december gesloten

  (03-11-2019)
  Servicepunt Balk

  Woont u in Balk of omgeving? Dan heeft u waarschijnlijk al gemerkt dat het voormalige gemeentehuis in Balk aan de Dubbelstraat ingrijpend wordt verbouwd. Zo’n grote verbouwing brengt altijd overlast met zich mee. Dit geldt ook voor het servicepunt van De Fryske Marren dat in het gebouw is gehuisvest. De komende tijd wordt de hal aangepakt. Dat geeft niet alleen veel (geluids)overlast, ook uw veiligheid en dat van onze medewerkers is dan in het geding. Daarom is het servicepunt in de periode van 18 november tot 14 december gesloten.

 • Straatweg Zuid in Lemmer wordt aangepakt

  (27-06-2019)
  Afbeelding straatweg zuid

  Vanaf de provinciale weg N359 is de Straatweg de belangrijkste toegangsweg naar het centrum van Lemmer. Het is dus belangrijk dat de weg veilig is en een fraai aanblik geeft voor bewoners en bezoekers. Daarom gaan we deze weg herinrichten. Het streven is de herinrichting in het eerste deel van 2020 uit te voeren.

Archief