Herinrichting Kerkhoflaan Sintjohannesga

Foto van brug Sintjohannesga

Een gedeelte van de Kerkhoflaan in Sintjohannesga wordt opnieuw ingericht. Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising met de Hendrik Textorstrjitte tot en met de kruising met de Streek. De aanleiding voor de herinrichting was de verwachte slechte staat van de duikerbrug en de slechte staat van de kruispunten. Daarnaast is de rijbaan op de brug zo smal dat het lastig is om elkaar te passeren. Het nieuwe uitbreidingsplan geeft extra verkeer. Dat vraagt om een goede aansluiting. Bij de herinrichting wordt de brug aangepast.

Brug nog in goede staat

Na extra onderzoek van de constructie is gebleken dat de brugconstructie zelf nog in zeer goede staat is. Deze wordt daarom, in tegenstelling tot eerdere plannen, niet geheel meer vervangen.

Wel worden de houten loopdelen, houten beschoeiingen, en de houten leuningen vervangen. De muren en duikers worden schoongemaakt en blijven verder ongewijzigd. De doorstroom van het water is voldoende. Dit is aangepast in het definitief ontwerp.

Parkeren en verkeer

Door de andere kleur van de rijbaan op de brug en de nieuwe witte leuningen blijft de brug zorgen voor een visuele versmalling, waardoor verkeer langzamer gaat rijden. Daarnaast komt er bij de kruising met de Hendrik Textorstrjitte een licht verhoogd plateau. In aanvulling op het definitief ontwerp wordt de grasberm tegenover de school ook verhard. Het trottoir gaat vanaf de school doorlopen tot aan de Streek waardoor de schoolkinderen niet meer over hoeven te steken.

Planning

De herinrichting is klaar voor de zomer van 2018.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze herinrichting? Neem dan contact op met;

  • projectleider Ike Dekker over de werkzaamheden en planning;
  • projectleider Fiona Carpentier over de herinrichting algemeen.