Herinrichting Kerkhoflaan Sintjohannesga

Foto van brug Sintjohannesga

Een gedeelte van de Kerkhoflaan in Sintjohannesga wordt opnieuw ingericht. Het gaat om het gedeelte vanaf de kruising met de Hendrik Textorstrjitte tot en met de kruising met de Prinses Marijkeweg. De aanleiding voor de herinrichting is de slechte staat van de duikerbrug en de slechte staat van de kruispunten. Daarnaast is de rijbaan op de brug zo smal dat het lastig is om elkaar te passeren. Het nieuwe uitbreidingsplan geeft extra verkeer. Dat vraagt om een een goede aansluiting. Bij de herinrichting wordt de brug vernieuwd. Daardoor verbetert de doorstroming van het water. Door de andere kleur van de rijbaan op de brug en de nieuwe witte leuningen blijft de brug zorgen voor een visuele versmalling, waardoor verkeer langzamer gaat rijden.

Reacties op voorlopig ontwerp verwerkt

In november zijn er diverse reacties (zienswijzen) binnengekomen op het voorlopig ontwerp. Een overzicht van die reacties en ons antwoord daarop hebben we vastgelegd in een zogenaamde reactienota. Deze kunt u downloaden onderaan deze pagina. Daar kunt u ook het definitief ontwerp downloaden. De reacties zijn daarin verwerkt.

Planning

We verwachten in het eerste kwartaal van 2018 te beginnen met de werkzaamheden. De herinrichting is klaar voor de zomer van 2018.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze herinrichting? Neem dan contact op met projectleider Fiona Carpentier.