Herinrichting De Brink in Oudemirdum

Terrasjes op De Brink in Oudemirdum

De Brink in Oudemirdum is een pleisterplaats voor veel toeristen. Fietsers, wandelaars, museumbezoekers, restaurant- en terrasbezoekers maken er regelmatig gebruik van. De Brink wordt binnenkort opnieuw ingericht.

De oude brink van Oudemirdum is nog grotendeels intact en wordt gebruikt voor diverse horeca, het museum van Mar en Klif en verscheidene winkels waaronder een authentieke bakkerswinkel. In 1985 heeft De Brink voor het laatst een herinrichting gehad op basis van de inzichten en wensen uit die tijd. Ruim 30 jaar later zijn deze inzichten en wensen dusdanig veranderd dat opnieuw een herinrichting nodig is. Plaatselijk Belang Oudemirdum en een aantal plaatselijke ondernemers hebben dit al meerdere keren aangegeven. Ook Mar en Klif heeft verzocht om de bestrating meer bij het gebouw te betrekken om de uitstraling te verbeteren.

Planning

We verwachten dat de werkzaamheden beginnen na het zomerseizoen. Eerder was dit gepland voor het voorjaar van 2018, maar door lange levertijden van materiaal dreigden de werkzaamheden overlast te veroorzaken bij diverse festiviteiten.

Ontwerp

Onderaan deze tekst vindt u het ontwerp en kwaliteitsdocument voor de herinrichting.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze herinrichting? Neem dan contact op met projectleider Marcus Noordmans.