Gemeentegezichten

Wie werken er bij de gemeente en waar houden zij zich mee bezig? Daarover leest u elke maand in onze vaste rubriek Gemeentegezicht. Elke maand stellen we een medewerker van de organisatie aan u voor. Hij of zij vertelt meer over het werken bij de gemeente. We laten u op deze manier graag zien hoe divers het takenpakket van een gemeentelijke organisatie is.

 • Oog voor de mantelzorger

  (07-11-2018)
  Afbeelding punt twa

  Op zaterdag 10 november is het in Nederland Dag van de Mantelzorg: de dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet. Welzijnsorganisaties Punt Twa en Stichting Mantelzorg Gaasterlân-Sleat organiseren de hele week activiteiten voor mantelzorgers en hun naasten. Veel mensen vinden het vanzelfsprekend om voor hun partner, familielid, vriend of vriendin te zorgen, maar die taak kan ook (te) zwaar zijn. Daarom verdienen deze mensen dé aandacht, vinden de organisatoren.

 • Er is ontzettend veel te ontdekken

  (11-07-2018)
  Nerus Goinga

  Koepeinse, de Bargebekwei en de Master Bodestrjitte: het zijn enkele van de namen die een plek op de kaart hebben verworven met behulp van Nerus Goinga, beleidsadviseur ruimtelijke ontwikkeling. Hij houdt zich bij de gemeente bezig met volkshuisvesting, en straatnaamgeving. Dit najaar gaat hij met pensioen.