Actuele informatie coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus in gemeente De Fryske Marren. Wilt u meer weten over het coronavirus?

  • Op de website van GGD Fryslân en de website van de Rijksoverheid leest u meer over het virus.
  • Ook kunt u op de website van het RIVM terecht voor informatie, veelgestelde vragen en het laatste nieuws over het virus.
  • Steffie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door middel van beeld, geluid en oefeningen meer wil weten over het coronavirus. Hier wordt moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uitgelegd.
  • Bel met het landelijke informatienummer voor vragen over het coronavirus: 0800 - 1351.
  • Voor vragen over uw eigen gezondheid: neem contact op met de huisarts of met GGD Fryslân op 088 - 229 93 33 (elke werkdag bereikbaar van 9.00-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur).

Openingstijden gemeentehuis en servicepunten

Het gemeentehuis in Joure en de servicepunten in Balk en Lemmer zijn geopend volgens de reguliere openingstijden. Wij vragen u om alleen naar het gemeentehuis te komen als dat echt noodzakelijk is. Blijf in elk geval thuis als u de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

Draag een mondkapje als u naar het gemeentehuis of één van de servicepunten komt. Dit geldt ook voor de publieke binnenruimtes van de sporthallen, gymzalen en dorpshuizen in onze gemeente.

Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft. Dat betekent dat we onze contacten zo veel mogelijk moeten beperken zodat het virus zich minder snel kan verspreiden. Daarmee houden we de zorg toegankelijk voor iedereen. Dit is extra belangrijk met oog op de ontwikkeling van de nieuwe varianten van het coronavirus, waarnaar het OMT nu aanvullend onderzoek doet. Daarnaast vraagt het kabinet het OMT ook nut en noodzaak van eventuele verzwarende maatregelen, zoals een avondklok, te onderzoeken.