Actuele informatie coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen. Op deze pagina vindt u alle actuele informatie over het coronavirus in gemeente De Fryske Marren. Wilt u meer weten over het coronavirus?

  • Op de website van GGD Fryslân en de website van de Rijksoverheid leest u meer over het virus.
  • Ook kunt u op de website van het RIVM terecht voor informatie, veelgestelde vragen en het laatste nieuws over het virus.
  • De Rijksoverheid heeft speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking de website Corona.steffi.nl gemaakt. Hier wordt moeilijke informatie over het coronavirus op een eenvoudige manier uitgelegd.
  • Bel met het landelijke informatienummer voor vragen over het coronavirus: 0800 - 1351.
  • Voor vragen over uw eigen gezondheid: neem contact op met de huisarts of met GGD Fryslân op 088 - 229 93 33 (elke werkdag bereikbaar van 9.00-12.30 uur en van 13.00-17.00 uur).


Openingstijden gemeentehuis en servicepunten

Het gemeentehuis in Joure en de servicepunten in Balk en Lemmer zijn geopend volgens de reguliere openingstijden. Wij vragen u om alleen naar het gemeentehuis te komen als dat echt noodzakelijk is. Blijf in elk geval thuis als u de volgende klachten heeft: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.

 

Aangepaste dienstverlening

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze aangepaste dienstverlening.

Recreatie

Op onderstaande pagina's vindt u actuele informatie over campings, havens, bruggen en (fiets)ponten.

Sport en bewegen

Op onderstaande pagina's vindt u meer informatie over de mogelijkheden rondom sporten en bewegen.

Maatregelen

De Nederlandse aanpak van corona heeft goed gewerkt om de gevolgen van het virus onder controle te krijgen. Op de pagina’s hieronder leest u meer over de maatregelen.

Cultuur en evenementen

Sinds 1 juli mogen er weer evenementen en activiteiten georganiseerd worden. Op onderstaande pagina's is meer informatie te vinden.

Scholen en kinderopvang

De scholen in het basisonderwijs en speciaal (basis)onderwijs zijn volledig open. Op deze pagina’s vindt u meer informatie over hoe het onderwijs en de kinderopvang is geregeld.

Zorg en ondersteuning

Hier is meer informatie te vinden over passende maatregelen rondom zorg en ondersteuning.

Brieven burgemeester Fred Veenstra aan de inwoners

Op deze pagina leest u de brieven van burgemeester Fred Veenstra aan de inwoners van De Fryske Marren.