Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om prettig samen te leven. Dit begint al thuis, in en rondom uw eigen woonomgeving. Bijvoorbeeld met beveiliging tegen brand en inbraak, veilig verkeersgedrag in uw straat en het terugdringen van overlast en geweld. Samenwerking van de gemeente, inwoners, veiligheidspartners en organisaties op dit gebied is onmisbaar. Samen zorgen we voor een optimaal leefklimaat, waarin iedereen zich veilig, betrokken en verantwoordelijk voelt.

AED's van De Fryske Marren

Als gemeente onderhouden en beheren wij 24 openbare AED's. De AED's hangen allemaal buiten en zijn dus beschikbaar voor iedereen. De AED's zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

Gaat de sirene?

Ga naar www.crisis.nl of stem af op Omrop Fryslân. Zo hoort u snel wat er aan de hand is en krijgt u instructies en adviezen.

Ondermijning

Verdachte situaties die te maken kunnen hebben met (georganiseerde) criminaliteit. Ook u kunt daar bewust of onbewust mee in aanraking komen. Criminelen hebben namelijk andere mensen nodig om hun activiteiten uit te kunnen voeren. Zij verdienen veel geld op een oneerlijke manier. Dit noemen we ondermijning of ondermijnende criminaliteit.

Buurtpreventie

Samen een oogje in het zeil houden en sneller verdachte situaties melden bij de politie. Via Burgernet blijft u op de hoogte, melden kan via WhatsApp.

Diefstal van uw apparaten?

Smartphones en tablets zijn populaire doelwitten. Geef dieven geen kans!