AV Frieso (collectieve zorgverzekering)

De Fryske Marren biedt samen met De Friesland een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een laag inkomen.

De dekking is uitgebreid met extra vergoedingen voor kosten zoals bijvoorbeeld brillen, fysiotherapie of de tandarts. De verzekeraar geeft hierbij korting en de gemeente betaalt een deel van de premie. U betaalt dus minder voor meer zorgverzekering.

AV Frieso, ook voor u?

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering AV Frieso als uw inkomen lager is dan 120% van de netto bijstandsnorm en u niet teveel vermogen heeft. Het gaat hier om de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag.

AV Frieso digitaal aanvragen

De aanvraag kan digitaal via www.gezondverzekerd.nl.

Aanvraag AV Frieso

Toch op papier aanvragen?

Om over te stappen naar AV Frieso kunt u het aanvraagformulier AV Frieso invullen en opsturen naar Postbus 101, 8500 AC Joure of info@defryskemarren.nl. Bent u verzekerd bij een andere zorgverzekeraar? Dan dient u naast het aanvraagformulier AV Frieso ook het aanmeldformulier De Friesland in te vullen en op te sturen.

Verzekerd bij De Friesland? Of onverzekerd?

U kunt het hele jaar een aanvraag doen voor de AV Frieso via www.gezondverzekerd.nl.

Verzekerd bij een andere zorgverzekeraar?

Overstappen kan dan aan het einde van het kalenderjaar. Zorg dat u uw aanvraag voor 31 december heeft gedaan. De aanvraag gaat via www.gezondverzekerd.nl.

AV Frieso opzeggen via De Fryske Marren

U zegt AV Frieso schriftelijk of per e-mail op bij gemeente De Fryske Marren.

Gemeente De Fryske Marren
Postbus 101
8500 AC Joure
E-mail: info@defryskemarren.nl

Vragen over de AV Frieso?

Voor vragen over vergoedingen neemt u contact op met De Friesland. Voor vragen aan De Fryske Marren kunt u bellen met telefoonnummer 14 05 14 of stel uw vraag via email zorg@defryskemarren.nl.

Misschien zocht u: