Subsidies

Wilt u subsidie aanvragen?

Op deze pagina leest u meer over wat voor soorten subsidies er zijn. Wilt u weten voor welke activiteiten de gemeente subsidie verstrekt? Kijk dan op de pagina subsidievoorwaarden en beleid. Heeft u vragen over subsidies? Kijk op de pagina met veelgestelde vragen of neem contact met ons op. 

Vraag uw subsidie op tijd aan

Wanneer u de subsidie aanvraagt, hangt af van de soort subsidie. Aanvragen die we te laat ontvangen, kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. In sommige gevallen is de inzenddatum anders. Afwijkingen staan op de specifieke pagina vermeld. Meer informatie hierover vindt u onder subsidievoorwaarden en beleid.

Soorten subsidie

 • Eenmalige subsidies

  Eenmalige subsidie is bedoeld voor een eenmalige, kortdurende, opstartende activiteit. Ook als een kortdurende activiteit ieder jaar terugkeert, spreken we van eenmalige subsidie. Wij hebben eenmalige subsidiemogelijkheden voor culturele activiteiten, gezond opgroeien & sport en bewegen.

 • Rijkssubsidie

  Met ingang van 1 januari 2019 zijn er nieuwe rijkssubsidiemogelijkheden voor sportaccommodaties en sportmaterialen.

 • Subsidie energieadviesgesprekken

  Bent u een particuliere woningbezitter en wilt u graag een energieadviesgesprek aanvragen? Wij hebben subsidiemogelijkheden.

 • Veelgestelde vragen subsidies

  We hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.