Uitrit of inrit aanvragen

Wilt u een ingang of uitgang voor voertuigen van of naar de openbare weg, voor bijvoorbeeld de toegang naar een garage. U kunt bij ons terecht voor het aanvragen van een uitrit of het verbreden van een uitrit. Waar we uitrit schrijven kunt u ook inrit lezen.

Uitrit aanvragen of verbreden

Om een nieuwe uitrit aan te vragen of een bestaande uitrit te verbreden vult u het formulier uitrit aanvragen in. Bent u niet eigenaar van de grond? Dan heeft u ook toestemming van de eigenaar van de grond nodig. De toestemming voegt u toe in het formulier.

Uitrit aanvragen of verbreden

U krijgt binnen zes weken een reactie op uw aanvraag. Bij een toestemming krijgt u een brief met daarin een prijsopgave van de kosten. Wordt uw aanvraag geweigerd? Vanuit bijvoorbeeld het oogpunt van verkeersveiligheid, dan ontvangt u een brief met een toelichting van de weigering.

Kosten aanleg of verbreding uitrit (particulier)

De tarieven gelden voor uitritten van particulieren. Bedrijfsmatige of industriële uitritten worden op offertebasis berekend. Aanvragen waar sprake is van bedrijf aan huis beoordelen we naar gebruik/belasting van de uitrit.

  • Het instaptarief bedraagt € 60,-
  • Prijs per vierkante meter aangelegde uitrit is € 35,-

Naast deze kosten kunnen er voor u bijkomende kosten zijn zoals het verplaatsen van een lichtmast, het kappen van een boom of het verplaatsen van een straatkolk. Deze kosten kunnen variëren van € 250,- tot € 500,- per onderdeel.

Als u akkoord gaat met de prijsopgave dan wordt de aanleg met u doorgesproken. De daadwerkelijk aangelegde vierkante meters worden bij u in rekening gebracht.

Aanvraag uitrit op papier?

Maak gebruik van het aanvraagformulier uitrit of inrit. U kunt dit invullen en vervolgens opsturen naar gemeente De Fryske Marren. U krijgt binnen 6 weken een reactie op uw aanvraag. Bij een toestemming krijgt u een brief met daarin een prijsopgave van de kosten.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op via telefoonnummer 14 05 14 of stel uw vraag in ons contactformulier.

Te downloaden: