Incidentele festiviteiten

U wilt in een horecabedrijf, dorpshuis of (sport)-kantine een feestje organiseren waarbij u meer geluid wilt maken dan normaal. Of u wilt in uw dorpshuis of (sport)-kantine langer alcohol schenken dan is toegestaan in onze APV. We noemen dit een incidentele festiviteit, u vraagt een ontheffing minimaal 3 weken voor de activiteit aan.

Langer muziek draaien?

Een horecabedrijf, dorpshuis of (sport)-kantine mag binnen de gebouwen van de inrichting tien keer per jaar een festiviteit organiseren. U mag meer geluid maken dan is toegestaan in de milieuwetgeving. De verruiming van de maximale decibels, dit is het geval bij versterkte muziek, mag tot uiterlijk 01.00 uur ’s nachts duren. Een incidentele festiviteit meldt u in het formulier incidentele festiviteit / ontheffing schenktijden.

Langer alcohol schenken?

Organiseert u een feestje in het dorpshuis of de (sport)-kantine en wilt u langer alcohol schenken dan is toegestaan in onze APV? Dan vraagt u ontheffing van de schenktijden aan. Hoe vaak en tot hoe laat dit mag leest u in de opsomming hieronder:

  • Dorpshuizen of MFC’s: 12 keer per jaar tot uiterlijk 02.00 uur ’s nachts bij bijeenkomsten die zijn toegestaan binnen de bestemming. Bijeenkomsten van persoonlijke aard in dorpshuizen of MFC's: 12 keer per jaar, tot 01.00 uur ‘s nachts. Denk hierbij aan persoonlijke feestjes of jubilea.
  • (Sport)-kantines: 8 keer per jaar, club gerelateerde of sportieve activiteiten, alleen op vrijdag en zaterdagen, tot 01.00 uur ‘s nachts. Denk hierbij aan een feestavond voor vrijwilligers, afscheidsfeest van het bestuur / een bestuurslid, het jaarfeest of afsluiting seizoen, kampioenschap voor leden, toernooi en/of een nieuwjaarsbijeenkomst voor leden.

U meldt een ontheffing van de schenktijden in het formulier incidentele festiviteit / ontheffing schenktijden.

Alcohol schenken buiten een horecabedrijf?

Voor het schenken van alcohol buiten een horecabedrijf heeft u een tijdelijke ontheffing nodig. Lees verder op de pagina vergunningsvrije evenementen.