Horeca en slijterijen
Welke vergunningen heeft u als horecaondernemer nodig en hoe kunt u deze aanvragen? Welke overige regels gelden er voor horecabedrijven?
-
Commercieel horecabedrijf
Meer infoAlles over een drank- en horecavergunning voor horecabedrijven bijvoorbeeld: cafés, restaurants en andere commerciële bedrijven met een horecagedeelte.
-
Paracommercieel horecabedrijf
Meer infoAlles over een drank- en horecavergunning voor stichtingen en verenigingen, bijvoorbeeld dorpshuizen en kantines van (sport)verenigingen.
-
Slijterijen
Meer infoAlles over een drank- en horecavergunning voor slijterijen, met betrekking tot de verkoop van alcoholhoudende dranken. Voor gebruik ergens anders dan in de slijterij.
-
Incidentele festiviteiten
Meer infoU wilt in uw horecabedrijf, dorpshuis of (sport)kantine een feestje organiseren met live of mechanische muziek. Of wilt u in uw dorpshuis of (sport)kantine langer alcohol schenken dan is toegestaan in onze APV? Dan heeft u een ontheffing nodig. We noemen dit een incidentele festiviteit. Als eigenaar van een horecabedrijf, beheerder van een dorpshuis of beheerder van een (sport)kantine kunt u de ontheffing voor incidentele festiviteiten aanvragen. U vraagt uw ontheffing minimaal 3 weken voor de activiteit aan.
-
Terrasvergunning
Meer infoWilt u een terras plaatsen bij uw café, restaurant, sportkantine, dorpshuis of andere bedrijfsmatige/paracommerciele activiteit? Dan heeft u een terrasvergunning nodig.
-
Collectieve dagen horeca
Meer infoIn de Algemene Plaatselijke Verordening De Fryske Marren heeft het college besloten jaarlijks acht collectieve dagen en maximaal tien incidentele dagen aan te wijzen voor de horeca.
-
Exploitatie nachthoreca
Meer infoAanvraag vergunning voor het exploiteren van een nachthoreca/ontnuchteringszaak.