Horeca en slijterijen

Welke vergunningen heeft u als horecaondernemer nodig en hoe kunt u deze aanvragen? Welke overige regels gelden er voor horecabedrijven?

  • Commercieel horecabedrijf

    Alles over een drank- en horecavergunning voor horecabedrijven bijvoorbeeld: cafés, restaurants en andere commerciële bedrijven met een horecagedeelte.

    Meer info
  • Paracommercieel horecabedrijf

    Alles over een drank- en horecavergunning voor stichtingen en verenigingen, bijvoorbeeld dorpshuizen en kantines van (sport)verenigingen.

    Meer info
  • Slijterijen

    Alles over een drank- en horecavergunning voor slijterijen, met betrekking tot de verkoop van alcoholhoudende dranken. Voor gebruik ergens anders dan in de slijterij.

    Meer info
  • Incidentele festiviteiten

    U wilt in een horecabedrijf, dorpshuis of (sport)-kantine een feestje organiseren waarbij u meer geluid wilt maken dan normaal. Of u wilt in uw dorpshuis of (sport)-kantine langer alcohol schenken dan is toegestaan in onze APV. We noemen dit een incidentele festiviteit, u vraagt een ontheffing minimaal 3 weken voor de activiteit aan.

    Meer info
  • Terrasvergunning

    Wilt u een terras plaatsen bij uw café, restaurant, sportkantine, dorpshuis of andere bedrijfsmatige/paracommerciele activiteit? Dan heeft u een terrasvergunning nodig.

    Meer info
  • Collectieve dagen horeca

    In de Algemene Plaatselijke Verordening De Fryske Marren heeft het college besloten jaarlijks acht collectieve dagen en maximaal tien incidentele dagen aan te wijzen voor de horeca.

    Meer info
  • Exploitatie nachthoreca

    Aanvraag vergunning voor het exploiteren van een nachthoreca/ontnuchteringszaak.

    Meer info