Android apparaten

Lees hier hoe u uw android apparaat instelt.

  1. Schakel Android apparaat beheer in op uw smartphone of tablet. Op de meeste apparaten gebeurt dat automatisch, maar controleer het voor de zekerheid even. Alleen dan werkt het. Dit kunt u doen door naar de app ‘google instellingen’ te gaan en ‘beveiliging’ te selecteren. Hier kunt u verschillende functies inschakelen zoals ‘locatie op afstand bepalen’ en ‘vergrendelen en wissen op afstand toestaan’. Via de website accounts.google.com kunt u inloggen met het google account van uw gestolen of verloren apparaat.
     
  2. Hier staan alle apparaten die aan uw account gekoppeld zijn. Selecteer het verloren/gestolen apparaat. Meestal wordt de locatie van uw smartphone of tablet direct opgehaald en kunt u via google maps zien waar deze zich bevindt.
     
  3. Er zijn drie opties:
  1. Bellen: Als u belt speelt uw telefoon een geluid af, ook als die op stil staat. Dit is handig als u hem kwijt bent. 
  2. Vergrendelen: Om uw smartphone of tablet te vergrendelen kiest u ‘vergrendelen’. Het apparaat wordt dan vergrendeld met een wachtwoord. U kunt een bericht achterlaten op het vergrendelscherm met uw telefoonnummer. Een eerlijke vinder heeft dan de mogelijkheid om u op te bellen. Gebruik uiteraard niet het nummer van de verloren telefoon!
  3. Wissen: Kies wissen als uw smartphone of tablet is gestolen. Zo wordt het apparaat terug gezet naar de fabrieksinstellingen en worden apps, foto’s, muziek en andere informatie verwijderd. Als het apparaat offline is, wordt het terugzetten naar de fabrieksinstellingen uitgevoerd wanneer het apparaat weer online komt. Belangrijk om te weten: Als u het apparaat wist verschijnt hij niet meer in het Android Apparaatbeheer, het is dus echt uw laatste optie.

Misschien zocht u: