Collegeleden

Het college van burgemeester en wethouders (ook wel het college van B en W of nog korter B en W genoemd) vormt het dagelijks bestuur van de gemeente. Het college van De Fryske Marren bestaat uit de burgemeester, vier wethouders en de gemeentesecretaris.

Wie is wie en doet wat?

De collegeleden stellen zich graag aan u voor. Daarnaast kunt u hier ook vinden welke nevenfuncties zij hebben en hoe de taken in het college zijn verdeeld, de zogenaamde portefeuilles. Wilt u contact opnemen met een collegelid? Dat kan natuurlijk. U kunt bellen via telefoonnummer 0513 - 239 525 of een bericht aan het college sturen.

Meer weten over het collegelid? Dan kunt u doorklikken op de naam.

 • Fred Veenstra

  Foto van Fred Veenstra

  Fred Veenstra is de eerste kroonbenoemde burgemeester van onze gemeente. Hij is voorzitter van het college en de gemeenteraad. Hij woont in Goingarijp.

 • Frans Veltman

  Foto van Frans Veltman

  Frans Veltman is wethouder namens het CDA. Hij is na wethouder Durksz de 2e locoburgemeester. Frans Veltman woont in Oudega.

 • Janny Schouwerwou

  Foto van Janny Schouwerwou

  Janny Schouwerwou is wethouder namens het CDA. Zij is na wethouder Van der Pal de 4e locoburgemeester. Janny Schouwerwou woont in Nieuwebrug.

 • Durk Durksz

  Foto van Durk Durksz

  Durk Durksz is wethouder namens de FNP. Bij afwezigheid van de burgemeester is hij de 1e vervanger (locoburgemeester). Durk Durksz woont in Vegelinsoord.

 • Johannes van der Pal

  Foto van Johannes van der Pal

  Johannes van der Pal is wethouder namens de FNP. Hij is na wethouder Veltman de 3e locoburgemeester. Johannes van der Pal woont in Lemmer.

 • Ben Siebers

  Ben Siebers

  Sinds 1 januari 2018 is Ben Siebers interim-gemeentesecretaris. De gemeentesecretaris is de directeur van de organisatie en neemt wekelijks deel aan de collegevergaderingen. De secretaris is de verbindende schakel tussen het college en de organisatie. Hij is niet van een politieke partij.